Madeirā krītošs koks laupa dzīvību 13 cilvēkiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HOMEM DE GOUVEIA / LUSA

Portugālei piederošajā Madeiras salā reliģisku svētku laikā, krītot kokam, dzīvību zaudējuši 13 cilvēki, bet vismaz 50 guvuši savainojumus, otrdien paziņoja vietējās amatpersonas.

(Papildināts viss teksts.)

Iepriekš bija ziņots, ka traģiskajā negadījumā jūras piekrastes pilsētā Funšalā dzīvību zaudējuši 12, bet ievainoti 52 cilvēki.

10 cilvēki gāja bojā notikuma vietā, bet vēl trīs pēc tam nomira slimnīcā.

200 gadus vecs ozols ar saknēm iegāzies cilvēku pūlī, kas populārajos Funšalas svētās aizbildnes Kalna Dievmātes svētkos pirkuši sveces, vēstīja laikraksts «Publico».

Starp ievainotajiem bija Francijas, Nīderlandes, Ungārijas un Vācijas pilsoņi. Septiņi no ievainotajiem bija kritiskā stāvoklī.

Koks jau pirms vairākiem gadiem atzīts par bīstamu, ziņoja laikraksts. Funšalas mērs Paulu Kafofu tomēr apstrīdēja šo atzinumu, uzstājot, ka ozols bijis veselīgs un zaļojošs, tāpēc neviens nav uzskatījis par vajadzīgu to nostiprināt ar trosēm.

Madeiras slavenākie svētki, kurus katru gadu apmeklē daudz ārzemnieku, pēc traģēdijas tika pārtraukti. Pērn šie svētki tika atcelti mežu ugunsgrēka dēļ.

Madeiras reģionālā valdība izsludinājusi trīs dienu sēras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu