Francijā vardarbīgā protestā pret kodolatkritumu glabātuvi cietuši vairāki cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Francijas ziemeļaustrumos otrdien izcēlās sadursmes starp policiju un demonstrantiem, kas protestēja pret plāniem uzglabāt kodolatkritumus pazemes novietnē, un šajās sadursmēs bija vairāki ievainotie.

Policija vērsās pret demonstrantiem, lietojot ūdens lielgabalu, asaru gāzi un apdullināšanas granātas.

Protestu organizētāji Mēzas departamenta Bīras ciemā paziņoja, ka sadursmju gaitā seši cilvēki tika smagi ievainoti un apmēram 30 guvuši vieglus ievainojumus.

Vietējā prefektūra paziņoja, ka ir ievainoti vismaz trīs demonstranti, savukārt divi žandarmi ir ievainoti ar protestētāju mestu degbumbu.

Demonstrācijā piedalījās apmēram 300 cilvēku, no kuriem daži bija uzvilkuši ķiveres un meta akmeņus, mietus un Molotova kokteiļus, paziņoja varas iestādes.

Demonstrācija tika rīkota, protestējot pret plāniem uzglabāt ļoti radioaktīvus Francijas atomelektrostaciju atkritumus 500 metrus zem zemes Bīras tuvumā.

Nacionālā aģentūra radioaktīvo atkritumu apsaimniekošanai (ANDRA) jūlijā paziņoja, ka šīs novietnes būvniecība tiks sākta ne agrāk par 2022.gadu.

Kodoldrošības pārvalde (ASN) šomēnes paziņoja, ka tai ir «iebildumi» pret šo projektu, jo nav skaidrs, kas notiks ar šiem ugunsnedrošajiem atkritumiem temperatūras paaugstināšanās gadījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu