Tilersons nosoda «Islāma valsts» genocīdu pret reliģiskajām minoritātēm

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons otrdien nosodīja džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kaujiniekus par genocīda pastrādāšanu pret reliģiskajām minoritātēm grupējuma kontrolētajās teritorijās.

«Mums progresējot «Islāma valsts» sakaušanā un liedzot viņiem viņu kalifātu, tā locekļi teroristi turpina uzbrukt daudzām reliģijām un etniskajām grupām ar izvarošanu, nolaupīšanu, paverdzināšanu un pat nāvi,» paziņoja Tilersons.

«Islāma valsts» pastrādājusi genocīdu pret jezīdiem, kristiešiem un šiītiem, kā arī citus noziegumus pret cilvēcei un etniskās tīrīšanas, sacīja Tilersons.

«Šo un citu vardarbīgam ekstrēmismam pakļauto grupu aizsargāšana ir cilvēktiesību prioritāte Trampa administrācijai,» norādīja Tilersons. «Mēs turpināsim strādāt ar mūsu reģionālajiem partneriem, lai aizsargātu reliģiskās minoritātes pret teroristu uzbrukumiem un saglabātu to kultūras mantojumu.»

«Islāma valsts» vēl nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur «kalifātu» un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Aktivizējoties operācijām pret «Islāma valsti», pēdējā laikā džihādistu kontrolētās teritorijas ievērojami sarukušas.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī ir uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu