Dienvidkorejas premjers noraida aicinājumus par kodolieroču izvietošanu valstī

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Dienvidkorejas premjerministrs Ļi Nakjons noraidījis opozīcijas politiķu aicinājumus izvietot valstī kodolieročus. Šāds solis kāpinātu bruņojuma sacensību Āzijā un vājinātu starptautiskās sabiedrības centienus, kas pret Ziemeļkoreju izvērsti Phenjanas kodolprogrammas dēļ, raidorganizācijai YTN skaidroja premjers.

«Rezultātā tiks grauta motivācija prasībām par Ziemeļkorejas kodolatbruņošanu, kā arī forsēta kodolbruņošanās» reģionā, viņš sacīja.

Konservatīvie politiķi mudinājuši valdošo liberālo Demokrātisko partiju nostiprināt Dienvidkorejas aizsardzības spējas, lai stātos pretī pieaugošajiem Ziemeļkorejas draudiem.

Trešdien Dienvidkorejas lielākā opozīcijas partija «Brīvā Koreja» paplašināja savu oficiālo programmu, aicinot ASV Dienvidkorejā izvietot kodolieročus.

Pēdējās nedēļās laikā saasinājusies vārdu kauja starp Phenjanu un ASV prezidentu Donaldu Trampu, kas Ziemeļkorejai tās kodolprogrammas dēļ draudējis ar «uguni un niknumu». Phenjana reaģēja, paziņojot, ka apsver iespēju izšaut ballistisko raķeti uz ASV Klusā okeāna teritoriju Guamu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu