Honkongas protestu kustības līderiem piespriež cietumsodu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Trim gados jauniem, prominentiem Honkongas «Lietussargu kustības» vērienīgo 2014.gada demonstrāciju līderiem par viņu lomu demokrātijas atbalstītāju protestos ceturtdien piespriests cietumsods.

Džošuam Vonam, Neitanam Lovam un Aleksam Čovam piespriesti attiecīgi seši, astoņi un septiņi mēneši cietumā, tiesai nosakot par iepriekšējiem sodiem, kas neparedzēja ieslodzījumu, bargākus sodus.

Šī prāva ir kārtējais pierādījums, ka Pekina savelk varas grožus daļēji autonomajā pilsētā, skaidro aktīvisti.

Pirms sprieduma nolašīšanas Vons apmēram simt tiesas foajē sanākušajiem atbalstītājiem sacīja, ka neko nenožēlojot, un aicināja viņus turpināt cīnīties par demokrātiju, novēroja aģentūra «Reuters». «Es ceru, ka Honkongas ļaudis nepadosies. Uzvara ir mūsu,» viņš teica. «Nākamgad, kad mūs atlaidīs, vēlos ieraudzīt cerību pilnu Honkongu. Gribu redzēt, ka Honkongas ļaudis nav padevušies. Tā ir mana pēdējā vēlēšanās, pirms dodos cietumā.»

20 gadus vecais Lovs bija jaunākais demokrātiski ievēlētais Honkongas deputāts, taču pagājušajā mēnesī viņam ar tiesas spriedumu amats tika atņemts.

Notiesājošais spriedums saistībā ar «Lietussargu kustības» aktivitātēm būs šķērslis trijotnes politiskajām ambīcijām, jo nākamos piecus gadus viņi nevarēs kandidēt vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu