Dzemdējusi 10 gadus vecā indiešu meitene, kurai neļāva veikt abortu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

10 gadus vecā indiešu meitene, kurai Indijas Augstākā tiesa neatļāva veikt abortu, laidusi pasaulē mazuli, vēsta raidorganizācija BBC. Meiteni izvaroja radinieks.

2,5 kilogramus smagā meitenīte piedzima priekšlaikus. Dzemdības bija paredzētas septembra vidū.

Grūtniecība tika pamanīta pēc termiņa, kurā Indijā atļauts veikt abortu. Ņemot vērā bērna ieņemšanas apstākļus un meitenes vecumu, viņas ģimene lūdza tomēr ļaut pārtraukt grūtniecību.

28.jūlijā Indijas Augstākā tiesa noraidīja meitenes ģimenes lūgumu atļaut abortu, kaut arī viņa jau ir 32. grūtniecības nedēļā. Ārstu komanda tiesai sacīja, ka grūtniecības pārtraukšana meitenei būtu «pārāk riskanta», bet auglis attīstoties normāli.

Indijas likumi atļauj abortus veikt līdz 20. grūtniecības nedēļai. Taču pēdējos gados pieaudzis seksuāli izmantotu jaunu meiteņu skaits, kuras vēlas pārtraukt grūtniecību pēc atļautā termiņa, jo meitenes pašas nav sapratušas, ka ir gaidībās.

Meitenes ģimene iepriekš sacījusi, ka plānojot mazuli nodot adopcijai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu