Tramps: Ar pieminekļu aizvākšanu tiek ārdīta ASV kultūra

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Ar patlaban ASV notiekošo konfederātu pieminekļu aizvākšanu tiek ārdīta Savienoto Valstu vēsture un kultūra, ceturtdien pavēstīja ASV prezidents Donalds Tramps.

«Bēdīgi skatīties, kā mūsu dižās valsts vēsture un kultūra tiek ārdīta ar mūsu skaisto statuju un pieminekļu aizvākšanu,» Tramps ierakstījis tviterī.

«Vēsturi nevar mainīt, bet no tās var mācīties. Roberts Lī, Stounvols Džeksons - kas būs nākamais? Vašingtons, Džefersons? Tiešām muļķīgi!»

Pēdējo dienu laikā vairākās ASV pilsētās - ar varasiestāžu atļauju un bez tās - demontēti vai no saviem postamentiem nogāzti vairāki pieminekļi, kas bija uzstādīti par godu Amerikas pilsoņkarā zaudējušās Konfederācijas cilvēkiem - kā karavīriem, tā civilistiem.

Kā ziņots, sestdien Šarlotsvilā Virdžīnijas pavalstī izcēlās vardarbīgas sadursmes starp kreisajiem radikāļiem un baltajiem nacionālistiem, kas protestēja pret konfederātu ģenerāļa Roberta Lī statujas aizvākšanu no pilsētas parka.

Kāds labējais ekstrēmists ar automašīnu ietriecās kreiso protestētāju pūlī, nogalinot kādu sievieti. Vēl vismaz 19 cilvēki tika ievainoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu