Tramps samulsina pasauli ar dīvainu tvītu par islāma radikāļu nonāvēšanu (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps tviterī drīz pēc Barselonas terorakta nosodīšanas atkārtojis mītu par islāma radikāļu sodīšanu, nošaujot tos ar cūku asinīs iemērktām lodēm, vēsta raidorganizācija BBC. Zinātnieki šo mītu atzinuši par safabricējumu.

«Palasiet, ko ASV ģenerālis Pēršings darīja ar notvertajiem teroristiem. Nekāda radikālā islāma terorisma nebija 35 gadus!» raksta Tramps.

Interneta vidē izplatītais mīts attiecas uz ģenerāļa Pēršinga rīcību karā Filipīnās 20.gadsimta sākumā. Viņš it kā esot saviem vīriem licis 49 no 50 saņemtajiem musulmaņu teroristiem nošaut ar lodēm, kas mērcētas cūku asinīs. Izdzīvotājam bija jāatgriežas un jāpastāsta pārējiem, kas notika. Taču zinātnieki apšauba stāsta patiesumu.

Islāmā cūkas tiek uzskatītas par netīrām. Tramps savā tvītā sacīja, ka tas esot novērsis islāmistu terorismu turpmākos 35 gadus.

Tramps arī priekšvēlēšanu kampaņas laikā pieminēja mītu par ģenerāli Pēršingu tikai toreiz teica, ka tas apturējis teroristus nākamos 25 gadus.

Sociālajos tīklos sākusies uzjautrināšanās par to, ka Tramps atkārtojis safabricēto stāstu tajā pašā nedēļā, kad saistībā ar Šarlotsvilas uzbrukumu stāstīja, ka vienmēr sagaidot pārbaudītus faktus un tikai tad izsakot komentārus.

Trampa jaunākie tvīti bija atbilde uz teroraktu Barselonā, kurā, saskaņā ar jaunākajiem datiem, dzīvību zaudēja 14 cilvēki, bet vēl apmēram 100 tika ievainoti. Atbildību par teroraktu uzņēmās džihādisti «Islāma valsts».

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu