Spānijas mediji pēc Barselonas terorakta vēršas pie iedzīvotājiem (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spānijas mediji mudinājuši valsti saglabāt vienotību pēc terorakta Barselonā, kurā, teroristu vadītai automašīnai uzbraucot gājējiem, bojā gāja 14 cilvēki un tika ievainoti vēl apmēram 100, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Kreisi noskaņotais laikraksts norāda, ka teroristi rūpīgi izvēloties savus ienaidniekus un šoreiz tā esot bijusi pilsēta, kas pārstāv atvērtu, demokrātisku un daudzveidīgu sabiedrību.

Savukārt labēji noskaņotais laikraksts «El Mundo» uzsver, ka Katalonijā pastāv fundamentālisms un ekstrēmisms. «Tur radikalizēšanās procesi notiek straujāk, padarot to par pirmo vietu Spānijā, kur varēja mobilizēties «Islāma valsts»,» raksta avīze.

«El Pais» norāda, ka uzbrukums sakritis ar «maksimālā politiskā apjukuma brīdi» Katalonijā, aicinot reģionālo un nacionālo valdību būt vienotiem.

Foto: AP/ScanPix

Katalonija plāno 1.oktobrī rīkot referendumu par neatkarību no Spānijas. Madride uzstāj, ka referendums esot antikonstitucionāls.

Barselonas avīze «La Vanguardia» tikmēr raksta, ka vajagot turpināt militārās operācijas pret «Islāma valsti» un veicināt visu Eiropas valstu sadarbību, lai efektīvi cīnītos ar terorisma draudiem.

Atbildību par terora aktu ar savas «ziņu aģentūras» starpniecību uzņēmās teroristu organizācija «Islāma valsts».

Piektdienas rītā piejūras kūrortā Kambrilsā, kas atrodas 120 kilometrus uz dienvidiem no Barselonas, notika līdzīgs terora akts, kurā tika ievainoti septiņi cilvēki.

Spānijas policija piektdienas rītā paziņoja, ka ir nošāvusi piecus teroraktā aizdomās turētos.

Cilvēkam, kurš atradās pie Barselonas teroraktā izmantotā autofurgona stūres, izdevās aizbēgt, un viņš joprojām nav notverts.

Tomēr divas citas personas – kāds Spānijas pilsonis un kāds marokānis -, kas tiek turētas aizdomās par saistību ar Barselonas teroraktu, ir aizturētas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu