Jauns pavērsiens vienā no lielākajām mistērijām aviācijas vēsturē - MH370 pazušanā (1)

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pārskatot mēnesi pēc Malaizijas lidmašīnas «Boeing 777» pazušanas uzņemtos satelītattēlus, Austrālijas zinātnieki izvirzījuši jaunu versiju par lidaparāta atrašanās vietu, vēsta raidorganizācija CNN. Attēlos redzami 70 peldoši objekti netālu no līdz šim domātās lidmašīnas avārijas vietas.

Austrāliešu zinātnieki apgalvo, ka avārijas vieta aprēķināta ar «vēl nebijušu precizitāti un noteiktību», raksta «The Independent». Tas ir punkts, kas atrodas 2011 kilometrus no Rietumaustrālijas vistālāk uz dienvidiem esošā punkta un 3218 kilometrus uz dienvidrietumiem no Kualalumpuras.

«Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014.gada 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu. Lidmašīnas pazušana ir viena no lielākajām mistērijām aviācijas vēsturē.

Četrus satelītattēlus 2014.gada 23.martā uzņēma Francijas bruņotie spēki virs Indijas okeāna. Šī gada martā satelītuzņēmumi tika nodoti Austrālijas Satiksmes drošības birojam (ATSB).

Austrālijas zinātnieku norādītais punkts ir uz rietumiem no lidmašīnas meklēšanas zonas. Vai tā patiešām varētu būt īstā avārijas vieta? «Tas atkarīgs no tā, ko nav iespējams zināt, proti, vai tās patiešām ir lidmašīnas atlūzas,» par attēlos redzamajiem objektiem saka zinātniskās organizācijas CSIRO okeānu eksperts Deivids Grifins.

«Attēlu izšķirtspēja nav tik augsta, lai droši varētu apgalvot, ka objekti nākuši no MH370 vai arī tie ir citi objekti, ko varētu atrast peldam okeānos visā pasaulē,» uzsver ATSB pārstāvis Gregs Hūds.

Vismaz 12 no satelītuzņēmumos redzamajiem objektiem tiek uzskatīti par cilvēku radītiem, nevis dabiskas izcelsmes.

Austrālijas, Malaizijas un Ķīnas valdības šā gada janvārī oficiāli pārtrauca MH370 meklēšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu