Filipīnu «narkotiku karā» vēl 13 bojāgājušie

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Filipīnu policija valsts galvaspilsētā Manilā naktī uz piektdienu nogalinājusi vismaz 13 cilvēkus, pastiprinoties prezidenta Rodrigo Dutertes karam pret narkotikām, kurā kopā šonedēļ dzīvību zaudējuši jau 80 cilvēki, vēstīja aculiecinieki un mediji.

Manilā un apkārtējās provincēs pirms tam jau bija nogalināti 67 cilvēki, bet vairāk nekā 200 tika aizturēti, policijai cenšoties apkarot narkotiku karteļus un noziedzību ielās.

Policijas plašās un koordinētās aktivitātes lielākoties notiek graustu rajonos un citās nabadzīgās apkaimēs, kurās plaši izplatīta noziedzība.

Vardarbības pieaugumu kritizējusi Filipīnu viceprezidente Lenija Robredo, kura pārstāv opozīciju.

Policija norādījusi, ka nav saņemti nekādi prezidenta rīkojumi pastiprināt cīņu pret narkotikām, un policisti vienkārši dara savu darbu.

Duterte šonedēļ lika saprast, ka atbalsta situācijas eskalāciju. Viņš par labu lietu sauca to, ka uz ziemeļiem no Manilas ir nogalināti 32 noziedznieki.

«Nogalināsim 32 katru dienu. Varbūt mēs mazināsim to, ar ko sirgst mūsu valsts,» paziņoja prezidents.

Duterte ceturtdien uzsvēra, ka ne tikai apžēlos, bet arī paaugstinās amatā policistus, kuri nogalinājuši ar narkotikām saistītus likumpārkāpējus.

Savukārt kritiķi ir vērsuši uzmanību uz to, ka policija ārpus tiesas vienkārši nogalina aizdomās turamos, un tai palīdz linčotāji. Policija un valdība ir noliegusi šos pārmetumus.

Lai arī vardarbību, kas prasījusi jau vairāku tūkstošu cilvēku dzīvību, ir kritizējusi starptautiskā sabiedrība, filipīnieši lielākoties atbalsta šo kampaņu, un opozīcija Filipīnās pret to nav bijusi ļoti liela.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu