Antiimigrācijas aktīvistu kuģis izbeidz darbību Vidusjūrā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pret imigrāciju noskaņotā labējo aktīvistu kustība «Defend Europe» («Aizstāvi Eiropu!»), kas uz Vidusjūru bija nosūtījusi kuģi, lai iestātos pret nelegālo imigrāciju uz Eiropu, izbeigusi savu pretrunīgi vērtēto misiju.

Aktīvisti paziņojuši, ka kuģa «C-Star» darbība bijis neapšaubām panākums, lai arī kuģis ūdeņos pie Lībijas krastiem atradās mazāk nekā nedēļu.

Kuģa apkalpei tā arī neizdevās piepildīt draudus nogādāt Vidusjūrā uzņemtos migrantus atpakaļ Lībijā.

«Defend Europe» uzsvēra, ka tās lielākais panākums ir tajā, ka viņi vērsuši uzmanību uz to, kā imigrantu glābšanā iesaistītās nevalstiskās organizācijas (NVO) iedrošina un veicina nelegālo imigrāciju uz Eiropu.

«Tikai pirms diviem mēnešiem daudzi NVO kuģi kursēja gar Lībijas krastu kā taksometri, gaidot klientus,» paziņoja aktīvisti. «Tagad (..) ir palicis tikai viens.»

Attiecīgās NVO tomēr savas aktivitātes Vidusjūrā samazināja pēc tam, kad Lībijas un Itālijas varasiestādes ierobežoja to darbību, kā arī reaģējot uz migrantu kuģu skaita sarukumu, un netiek uzskatīts, ka «C-Star» būtu mainījusi situāciju.

Ar pūļa finansēšanas palīdzību labējie aktīvisti savāca 228 000 ASV dolāru (195 000 eiro), un to nofraktētais kuģis jūlija pirmajā pusē devās ceļā no Džibuti ostas.

Kuģi nedēļu Suecas kanālā bija aizturējušas Ēģiptes varasiestādes, bet pēc tam tas aizkavējās Kiprā, kur daži no kuģa apkalpes locekļiem, kuri bija šrilankieši, lūdza patvērumu.

Plānus uzpildīt degvielu Grieķijā, Sicīlijā un Tunisijā izjauca vietējā opozīcija, bet pagājušajā nedēļā «C-Star» saskārās ar tehniskām problēmām, un uz brīdi šķita, ka tam palīgā varētu nākts viens migrantu uzņemšanai nosūtīts NVO kuģis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu