Somijā kāds vīrietis sadūris vairākus cilvēkus (1)

LETA/BBC/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turku pilsētā, Somijas dienvidrietumos, policija sašāvusi un aizturējusi kādu vīrieti, kurš bija sadūris vairākus cilvēkus.Policija apstiprināja, ka uzbrukumā nogalināti divi cilvēki, bet vēl vairāki ievainoti. Uzbrucējs sašauts kājās un pēc tam aizturēts.

Policija arī izplatījusi brīdinājumu neuzturēties pilsētas centrā.

«Policija sašāva aizdomās turamo kājās,» policija rakstīja tviterī. «Persona ir aizturēta. Mēs iesakām cilvēkiem izvairīties no Turku centra.»

Vienlaikus policija paziņoja, ka meklē «citus iespējamos aizdomās turamos».

Policija nav apstiprinājusi upuru skaitu.

Somijas sabiedriskā raidorganizācija «Yle» ziņoja, ka Turku centrs ir noslēgts, bet aculiecinieki vēstījuši par vairākiem uz zemes gulošiem cilvēkiem. Uzņēmumi tikmēr centrā pārtraukuši darbu.

«Valdība uzmanīgi seko situācijai Turku, un policijas operācija turpinās,» pirms valdības sēdes tviterī rakstīja Somijas premjerministrs Juha Sīpile.

Telekanāls MTV3 ziņo, ka policija Helsinku lidostā un dzelzceļa stacijās paaugstinājusi drošības līmeni.

2012.gadā Somijas toreizējais premjerministrs Jirki Katainens pašvaldību vēlēšanu kampaņas laikā piedzīvoja uzbrukumu ar nazi.

Viņam ar nazi rokās pienākušais vīrietis vēlāk tika atzīts par psihiski neveselu, un apsūdzības viņam izvirzītas netika.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu