ASV un Dienvidkoreja sāk kopīgas militārās mācības

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV un Dienvidkorejas bruņotie spēki pirmdien sāks kopīgas militārās mācības, neskatoties uz Ziemeļkorejas draudiem. Gaidāms, ka 11 dienas ilgajās ikgadējās mācībās «Ulchi Freedom Guardian» piedalīsies apmēram 50 000 Dienvidkorejas un 17 500 ASV karavīru.

Mācības ir domātas, «lai gādātu, ka mēs esam gatavi aizstāvēt Dienvidkoreju un mūsu sabiedrotos», reportieriem svētdien paziņoja ASV aizsardzības ministrs Džeims Matiss.

Mācību rīkošana sanikno Ziemeļkoreju, kas tās uzskata par gatavošanos iebrukumam.

Šogad mācībās piedalīsies mazāks skaits ASV karavīru. Matiss noliedzis pieņēmumu, ka karavīru skaits samazināts, ņemot vērā pēdējā laikā pieaugušo spriedzi.

Ziemeļkorejas valdošās Strādnieku partijas laikrakstā «Rodong Sinmun» svētdien kritizēja mācības kā «naidīguma izpausmi». Neviens nevarot garantēt, «ka mācības nenovedīs pie karadarbības», brīdināja laikraksts.

Tikmēr Matiss uzsvēra, ka ASV ir bijušas ļoti atklātas, lai novērstu pārpratumus.

«Ziemeļkoreja zina, ka tas ir pilnībā uz aizsardzību vērsts. Lai arī ko viņi teiktu iekšējai lietošanai, viņi zina, ka tās aizsardzībai domātas mācības,» norādīja ministrs.

Spriedzi reģionā saasinājuši Ziemeļkorejas draudi raidīt raķetes ASV valdījumā esošās Guamas virzienā, lai gan šķiet, ka Phenjana pagaidām no šīs ieceres atteikusies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu