Barselonas terorakta šofera meklēšanu paplašina uz Eiropu

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Katalonijas amatpersonas paziņojušas, ka terorista, kurš ceturtdien ar automašīnu ietriecās cilvēkos Barselonas centrā, meklēšana tiks paplašināta uz Eiropu, ziņo raidorganizācija BBC. Līdz šim meklēšana notika tikai Spānijas robežās.

Katalonijas policija par autofurgona šofera identificēšanu paziņoja tviterī, neatklājot viņa vārdu.

Tomēr Katalonija reģiona iekšlietu ministrs Žoakims Forns vietējā radio sacīja: «Viss liecina, ka autofurgona šoferis bija Juness Abujākubs».

22 gadus vecais marokānis joprojām ir brīvībā, bet policija vēl svētdien atzina, ka nezina, vai viņš joprojām ir Spānijā.

Spānijas laikraksts «El Pais» publiskojis attēlus no novērošanas kameras ieraksta, kurā izskatās, ka terorists saulesbrillēs ar kājām aiziet no traģiskā terorakta vietas.

Policija izmeklē iespēju, ka apmēra pusotru stundu vēlāk aizdomās turamais nāvīgi sadūris kādu spāni un nozadzis viņa automašīnu.

Svētdien Katalonijas policijas vadītājs Hoseps Luiss Trapero teica, ka no 12 teroristu šūniņas dalībniekiem tikai viens vēl neesot notverts. Četri teroristi arestēti, bet pieci tika nogalināti otrajā uzbrukumā Kambrilsā. Policija atradusi vēl divu cilvēku mirstīgās atliekas, kas vēl jāidentificē.

Teroristu uzbrukumā pagājušonedēļ dzīvību zaudēja 13 cilvēki, bet vēl vairāk nekā 100 tika ievainoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu