Ukrainas Neatkarības dienas parādē piedalīsies 231 ārvalstu karavīrs

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas Neatkarības dienas parādē Kijevā piedalīsies 231 ārvalstu karavīrs, sociālajā tīklā «Facebook» pavēstīja Ukrainas prezidenta Petro Porošenko padomnieks Jurijs Birjukovs.

«Parādes apkalpes (vada izmēra): Lielbritānija, Gruzija, Kanāda, Lietuva, Moldova, Polija, ASV. Karoga grupas: Latvija, Rumānija, Igaunija. Kopumā 231 karavīrs,» pavēstīja amatpersona.

Svinībās piedalīsies Gruzijas, Lietuvas, Latvijas, Moldovas, Polijas, Melnkalnes un Igaunijas aizsardzības ministri, Lielbritānijas aizsardzības ministra vietnieks, kā arī daudzi oficiāli viesi un delegācijas.

Jau iepriekš bija zināms, ka 24.augustā Ukrainas Neatkarības dienā Ukrainu apmeklēs ASV aizsardzības ministrs Džeimss Matiss. Viņš tiksies ar Porošenko un Ukrainas kolēģi Stepanu Poltoraku.

«Šo sarunu gaitā [ASV] ministrs no jauna sniegs garantijas mūsu Ukrainas partneriem, ka Savienotās Valstis saglabā apņēmīgu noskaņojumu sasniegt Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes atjaunošanas mērķi, kā arī nostiprināt mūsu abu valstu starpā stratēģiskās aizsardzības partnerību,» norādīja Pentagonā.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 10 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu