Lejassaksijas landtāgs nobalso par savu atlaišanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Lejassaksijas federālās zemes landtāgs pirmdien nobalsoja par savu atlaišanu, paverot ceļu pirmstermiņa vēlēšanām oktobrī. Lejassaksijas reģionālā valdība zaudēja parlamentāro vairākumu, kad viena no «zaļo» deputātēm pārbēga uz kristīgo demokrātu (CDU) frakciju.

Par landtāga atlaišanu nobalsoja 135 no 137 deputātiem, bet pret balsoja tikai viens.

Kā ziņots, «zaļo» deputāte Elke Tvestena pirms trim nedēļām pieslējās Vācijas kancleres Angelas Merkeles vadītajai CDU, un tādējādi premjerministra Štefana Veila vadītā sociāldemokrātu (SPD) un «zaļo» koalīcija zaudēja vairākumu.

Tagad vēlētājiem Lejassaksijā tuvākajā laikā nāksies doties pie balsošanas urnām divas reizes - 24.septembrī, lai balsotu Bundestāga vēlēšanās, bet 15.oktobrī, lai piedalītos vietējā landtāga pirmstermiņa vēlēšanās, kas notiks trīs mēnešus agrāk nekā bija paredzēts.

SPD apsūdzējusi CDU zemes demokrātijas un politiskās kultūras graušanā, pārvilinot savā nometnē Tvestenu. Konservatīvie, kas aptaujās šobrīd ir vadībā, demokrātijas diskreditācijā savukārt apsūdzējuši sociāldemokrātus.

Tomēr, neskatoties uz partiju asajiem savstarpējiem apvainojumiem, sagaidāms, ka jauno valdību pēc vēlēšanām CDU nāksies kopīgi veidot vai nu ar «zaļajiem», vai ar SPD.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu