«Johnson & Johnson» jāmaksā 417 miljonu dolāru kompensācija sievietei par vēža izveidošanos (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kalifornijas štata zvērināto tiesa pirmdien piespriedusi ASV higiēnas un veselības aprūpes preču kompānijai «Johnson & Johnson» samaksāt 417 miljonus dolāru sievietei, kura apgalvo, ka viņai kompānijas uz talku* bāzēto produktu dēļ izveidojies vēzis pēdējā stadijā.

Šī lieta ir viena no vairākiem tūkstošiem prasību pret kompāniju, kurās tā apsūdzēta, ka nav brīdinājusi patērētājus par vēža briesmām, ko rada talks tās produktos.

63 gadus vecā Eva Ečeverija kompāniju iesūdzēja pagājušā gada jūlijā. Viņai izveidojies vēzis pēc «Johnson & Johnson» uz talka bāzēto sieviešu higiēnas pulveru lietošanas vairākus gadu desmitus ilgi.

«Johnson & Johnson» paziņoja, ka spriedumu pārsūdzēs.

«Mēs pārsūdzēsim šīsdienas spriedumu, jo vadāmies pēc zinātnes, kas atbalsta «Johnson's Baby Powder» drošību,» pavēstīja kompānijas preses pārstāve.

Līdz šim zvērināto tiesas piespriedušas «Johnson & Johnson» samaksāt kopumā 307 miljonus dolāru līdzīgās lietās par talku kompānijas produktos.

* Talks ir minerāls, ko izmanto dažādu kosmētikas un higiēnas produktu ražošanā. Dažu veidu talks var saturēt kancerogēnos azbesta piejaukumus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu