Spānijas terorakti: četri aizdomās turamie stājas tiesas priekšā

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Uz Madrides Augstāko tiesu nogādāti četri vīrieši, ko tur aizdomās par saistību ar pagājušās nedēļas Barselonas teroraktu, ziņo raidorganizācija SKY. Tiek uzskatīts, ka viņi ir vienīgie izdzīvojušie no 12 cilvēku lielas teroristu šūniņas, kuras izplānotajos un īstenotajos uzbrukumos Spānijā dzīvību zaudēja 15 cilvēki.

(Ziņa papildināta.)

Slēgtā tiesas sēde notiek vienu dienu pēc tam, kad policija nošāva 22 gadus veco marokāni Junesu Abujākubu. Domājams, ka viņš vadīja «Fiat» markas automašīnu, kas ceturtdien tika ietriekta gājējos Barselonā, nogalinot 13 cilvēkus.

Viens cilvēks mira līdzīgā uzbrukumā Kambrilsā, bet vēl vienu atrada automašīnā, ko Abujākubs izmantoja bēgšanai.

Tiesas sēdē piedalās Driss Ukabirs, kura dokumenti tika atrasti uzbrukumā Barselonā izmantotajā automašīnā. Viņš pats pieteicās policijā, sakot, ka dokumentus esot nozadzis viņa 17 gadus vecais brālis Musa Ukabirs, kuru nošāva Kambrilsā.

Tiesās arī Muhamedu Ālu, kuram pieder Kambrilsas uzbrukumā teroristu lietotā «Audi A3» automašīna.

Divi Ālas brāļi miruši saistībā ar Spānijas teroraktiem. Saīdu Ālu nošāva Kambrilsā, savukārt Jusefs Āla, visticamāk, gāja bojā eksplozijā kādā mājā Alkanarā. Mājā tika gatavotas sprāgstvielas un plānoti uzbrukumi.

Šodien tiesas priekšā stājās Muhameds Huli Čemlals, kurš izdzīvoja un tika arestēts pēc sprādziena Alkanarā, un Salahs el Karibs - viņš vadīja interneta kafejnīcu rajonā, kur dzīvoja aizdomās turamie.

Četri vīrieši, ievērojot stigrus drošības pasākumus, tika pārvietoti no Barselonas uz Madridi.

Tiesnesis aizdomās turamos izjautās un nolems, kādas apsūdzības viņiem izvirzīt. Visticamāk, viņus apsūdzēs terorismā, slepkavībās un neatļautā ieroču glabāšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu