ASV pēc mīnu kuģa avārijas atstādina flotes komandieri

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc nelaimes gadījumiem, kuros iesaistīti ASV karakuģi, trešdien no amata atcelts 7. flotes komandieris viceadmirālis Džozefs Aukoins, jo «vadība zaudējusi ticību viņa spējām komandēt».

Šogad ASV karakuģi, kas darbojas Klusajā okeānā, cietuši vairākos nelaimes gadījumos. Divos no tiem gājuši bojā ASV karaflotes jūrnieki.

«Kamēr katrs no šiem incidentiem ir unikāls, tie nevar tikt skatīti izolēti,» otrdienas vakarā atzina Klusā okeāna flotes admirālis Skots Svifts.

Kā ziņots, pirmdienas rītā uz austrumiem no Singapūras ASV eskadras mīnu kuģis «John S. McCain» sadūrās ar tirdzniecības kuģi, un incidentā pieci amerikāņu jūrnieki guva ievainojumus, bet vēl desmit pazuda bez vēsts.

Svifts pavēstīja, ka dažu pazudušo mirstīgās atliekas tagad ir atrastas.

Savukārt jūnijā ASV eskadras mīnu kuģa «Fitzgerald» un Filipīnu konteinerkuģa «ACX Crystal» sadursmē pie Japānas dzīvību zaudēja septiņi ASV jūrnieki.

ASV karaflote pirmdien deva rīkojumu saviem kuģiem visā pasaulē apturēt operācijas, kā arī veikt visaptverošu pārbaudi Klusajā okeānā operējošajā 7.flotē.

Foto: AP/ScanPix

«Šī tendence pieprasa izlēmīgu rīcību. Tādējādi esmu devis rīkojumu visās mūsu flotēs visā pasaulē ieturēt operatīvo pauzi,» teikts pirmdien izplatītajā ASV jūras operāciju komandiera admirāļa Džona Ričardsona paziņojumā.

Aukoina atcelšana no amata acīmredzot ir pirmais 7.flotes darbības pārbaudes rezultāts.

7.flote bāzējas Jokosukas ostā Japānā, un Aukoins tās komandēšanu pārņēma 2015.gada septembrī.

Tagad viņu nomainīs viceadmirāļa pakāpē tikko paaugstinātais Fils Sojers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu