Kā izskatās Trampa kabinets? Baltā nama Rietumu spārnu atver pēc remonta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kamēr Donalds Tramps golfa klubā Ņūdžersijā aizvadīja «darbīgu atvaļinājumu», Vašingtonā tika atjaunots Ovālais kabinets un bijušā ASV prezidenta Franklina Rūzvelta vārdā nosauktā konferenču zāle, vēsta aģentūra «Reuters». Remonts izmaksāja 3,4 miljonus dolāru (2,9 miljonus eiro).

Rietumu spārna rekonstrukcija tika apstiprināta jau Baraka Obamas prezidentūras laikā, un tajā veiktās kosmētiskās izmaiņas ir ļoti nelielas. ASV prezidenta oficiālajā darba vietā Ovālajā kabinetā sienām uzklāta jauna krāsas kārta, kā arī nomainīti aizkari un paklājs, norāda «Fox News».

Tramps solījis respektēt Baltā nama vēsturisko izskatu, ja viņa laikā notiks ēkas modernizācija.

Foto: AP/ScanPix

«Ja mani ievēlēs, es varbūt to nedaudz paremontētu, bet Baltais nams ir īpaša vieta,» Tramps 2015.gadā stāstīja žurnālam «People». «To nevar pārāk daudz aiztikt.»

Remontdarbu svarīgākais uzdevums bija nomainīt apkures un gaisa kondicionēšanas sistēmu, kas 27 gadus darbojās bez pārtraukuma. Tāpat arī tika salabotas ieplaisājušās kāpnes Baltā nama ārpusē.

Foto: Reuters/Scanpix

Prezidents Ovālajā kabinetā sēž pie smalkiem kokgriezumiem rotātā ozolkoka galda, ko Lielbritānijas karaliene Viktorija 1880.gadā kā dāvanu pasniedza toreizējam ASV prezidentam Raterfordam Heisam.

ASV prezidentiem ir ļauts iekārtot Ovālo kabinetu pēc savas gaumes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu