Žurnālistes mīklainā slepkavība Dānijā: policija redz saistību ar kādu baisu noziegumu pagātnē (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Saistībā ar zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavību policija atsākusi izmeklēšanu kādā neatrisinātā slepkavībā 1986. gadā, kad Kopenhāgenas ostā tika atrasts sadalīts Japānas tūristes līķis, vēsta Zviedrijas laikraksts «Aftonbladet».

Jau ziņots, ka otrdien Baltijas jūras krastā Kopenhāgenā tika atrasts Vallas līķis ar nogrieztu galvu, kājām un rokām. Aizdomās par slepkavību tiek turēts žurnālistes «stāsta varonis» - viņa bija devusies intervēt pašdarinatas zemūdenes izgudrotāju Peteru Madsenu.

Viņas nāves apstākļi bija ļoti baisi - atrasts tika sievietes torss ar piestiprinātu metāla gabalu, cenšoties nodrošināt, ka tas paliek jūras dzelmē un viņas pazušanas noslēpums netiek atrisināts.

Madsens apgalvo, ka žurnāliste gājusi bojā «nelaimes gadījumā», kas noticis zemūdenē, kura vēlāk, kad Vallu jau sāka meklēt, nogrima. Policija uzskata, ka Madsens to nogremdējis. Pirms tam Madsens apgalvoja, ka izlaidis žurnālisti sveiku un veselu Kopenhāgenas ostā, vēlāk viņš liecības mainīja, sakot, ka viņa mirusi nelaimes gadījumā uz zemūdenes, viņas līķi viņš esot izmetis jūrā.

Trešdien policija paziņojusi, ka atsāk izmeklēšanu neatrisinātajā 1986. gada Kazuko Toijonagas slepkvības lietā.

22 gadus vecā tūriste no Japānas pazuda 1986. gada rudenī - laikā, kad apceļoja Ziemeļeiropu.

25 dienas pēc viņas pazušanas netālu no Kopenhāgenas Baltijas jūrā plastikāta maisos tika atrastas peldam viņas ķermeņa daļas - kājas un daļa rumpja. Pēc dažām dienām kanālā tika atrasta pārējā rumpja daļa.

«Mēs pamanījām līdzības ar 1986. gada Japāņu tūristes slepkavību Kopenhāgenā,» sacīja Kopenhāgenas policijas izmeklētājs Jenss Mollers Jensens.

Madsenam tobrīd bija 15 gadi. Lai identificētu Toijonagu, bija nepieciešami astoņi mēneši. Viņas slepkavu policija tā arī neatrada.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu