Amerikāņu rokgrupas koncerts Nīderlandē atcelts terorisma draudu dēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Nīderlandes pilsētā Roterdamā trešdienas vakarā tika atcelts amerikāņu rokgrupas «Allah-Las» koncerts terorisma draudu dēļ, paziņoja pilsētas mērs.

Par koncerta atcelšanu paziņots pēc tam, kad policija atrada Spānijas mikroautobusu ar gāzes baloniem tajā un aizturēja tā šoferi.

Koncertzāles «Maassilo» administrācija paziņoja, ka «terorisma draudu dēļ «Allah-Las» koncerts šovakar nenotiks, pēc policijas rīkojuma».

Roterdamas policija apstiprināja, ka lēmums pieņemts «iespējamu terorisma draudu» dēļ un ka aizdomīgā mikroautobusa vadītājs ir aizturēts.

Nīderlandes policija ceturtdien paziņoja, ka aizturējusi otru cilvēku saistībā ar terorisma draudiem. 22 gadus vecis vīrietis tika aizturēts pirms rītausmas Brabantes reģionā, teikts policija paziņojumā. Apcietinājumā arī paturēts trešdienas vakarā Roterdamā aizturētais Spānijas mikroautobusa šoferis, kura vadītajā transportlīdzeklī atradās gāzes baloni.

Koncerts bija paredzēts apmēram 1000 skatītājiem. Pēc tā atcelšanas Kalifornijā bāzētā rokgrupa policijas apsardzībā atstāja koncertzāli, vēstīja Nīderlandes ziņu aģentūra ANP.

Brīdī, kad tika paziņots par koncerta atcelšanu, uz to bija ieradušies tikai daži viesi.

Pērn sniegtā intervijā britu laikrakstam «Guardian» grupas locekļi sacīja, ka izvēlējušies grupas nosaukumam Allāha vārdu, jo meklējuši «svēti skanošu» nosaukumu un nav iedomājušies, ka tas varētu kādu aizvainot.

«Mēs saņemam e-pastus no musulmaņiem šeit ASV un visā pasaulē, kuros teikts, ka viņi ir aizvainoti, tomēr tas noteikti nebija mūsu nolūks,» sacīja grupas vadošais dziedātājs Mailzs Mišo. «Mēs atbildam ar e-pastu un paskaidrojam, kāpēc esam izvēlējušies šo vārdu, un viņi lielākoties to saprot.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu