Porošenko Krievijas armiju salīdzina ar Hitleru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien Kijevā, sakot uzrunu Ukrainas Neatkarības dienas svinībās, Ukrainas prezidents Petro Porošenko Krievijas armiju salīdzinājis ar Ādolfu Hitleru.

«Ar īpašu sāpi šajās dienās atceramies Ilovajskas varoņus. Viņiem nodevīgi uzbruka Krievijas armijas regulārās vienības, kas iebruka mūsu zemē - bez kara pieteikšanas, kā savulaik Hitlers,» pavēstīja Porošenko.

Viņš arī pavēstīja, ka Krievija vismazāk vēlas to, lai Ukraina būtu veiksmīga.

«Tā (Krievija) vispār nekādu Ukrainu neuztver, tāpēc Kremļa laboratorijās izgudro te «Jaunkrieviju», te, pavisam nesen, pasludināja «Mazkrieviju»,» sacīja Porošenko.

Pēc viņa teiktā, Ukraina neatkarības 26.gadadienā ir izgājusi no Krievijas radītā «dziļā šoka, sāpes, pārbaudījumiem».

«Mēs atjaunojām IKP pieaugumu un tālākās prognozes ir pozitīvas. Tas rada iespējas pakāpeniski atjaunot ukraiņu dzīves līmeni. Par to, ka pats sliktākais, pats grūtākais, pats mokošākais jau ir aiz muguras, var runāt diezgan droši. Tikai ar vienu atrunu: mēs nezinām, kas ir galvā tam, kurš sēž aiz apmales un sūta mums tos, par kuriem pats saka: «viņu tur nav»,» norādīja Porošenko.

Pēc viņa uzrunas sākās militārā parāde, kurā piedalās arī NATO dalībvalstis, tostarp Latvija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu