EK nepārtrauks tiesisko procedūru pret Poliju par bēgļu kvotu neievērošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien paziņojusi, ka tā nepārtrauks tiesisko procedūru pret Poliju par atteikšanos uzņemt patvēruma meklētājus Briseles uzlikto kvotu ietvaros, vēsta Polijas Radio.

Trešdien Polijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka pieprasījusi EK izbeigt pret Varšavu ierosināto lietu.

Tajā pašā laikā ministrija norādīja, ka Polija ir gatava izklāstīt savus argumentus arī Eiropas Savienības (ES) Tiesā, ja EK izlems procedūru turpināt.

Tikmēr EK pārstāvis Aleksandrs Vinteršteins žurnālistiem Briselē pavēstīja, ka Brisele negrasās šo lietu izbeigt.

Kā ziņots, pirms mēneša EK nosūtīja tā dēvēto apsvērto viedokli Varšavai, Prāgai un Budapeštai, uzsākot otro tiesību pārkāpuma procedūras fāzi. Polijai, Čehijai un Ungārijai atbildes sniegšanai tika dots mēnesis.

«Neskatoties uz atkārtotiem aicinājumiem (..) šis trīs valstis turpina pārkāpt savus tiesiskos pienākumus un neievērot savas saistības pret Grieķiju, Itāliju un citām dalībvalstīm,» bija teikts pirms mēneša izplatītajā paziņojumā.

Polija un Ungārija nav vispār uzņēmusi nevienu patvēruma meklētāju saskaņā ar EK izstrādāto pārdales shēmu, kuras mērķis ir līdz 2017.gada septembrim kopumā pārvietot 160 000 personu.

Savukārt Čehija nav uzņēmusi nevienu patvēruma meklētāju pēdējā gada laikā.

Šī vienreizējā kvotu shēma tika apstiprināta ar tā dēvētās vairākuma procedūras palīdzību. Pret šo ieceri balsoja Čehija, Ungārija, Rumānija un Slovākija.

Slovākija un Ungārija pašas ir vērsušās tiesā pret EK.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu