ASV ierobežos vīzu izsniegšanu valstīm, kas atsakās atpakaļ uzņemt izraidītās personas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alex Brandon / TT NYHETSBYRÅN

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija gatavojas ierobežot vīzu izsniegšanu to četru Āfrikas un Āzijas valstu pilsoņiem, kuras atsakās uzņemt savus pilsoņus, kas izraidīti no Savienotajām Valstīm, ceturtdien pavēstīja amatpersonas.

Drīzumā šādām sankcijām tiks pakļauta Kambodža, Eritreja, Gvineja un Sjerraleone.

Saskaņā ar federālajiem likumiem valsts sekretāram ir tiesības apturēt atsevišķu kategoriju vai arī visu vīzu izsniegšanu to valstu pilsoņiem, kas atsakās uzņemt atpakaļ savus pilsoņus, kuri ASV atzīti par nevēlamiem.

Tomēr amatpersonas neatklāja, kad Rekss Tilersons šādu soli spers.

Iekšzemes drošības ministrija trešdien paziņoja, ka rekomendējusi Tilersonam vērst sankcijas pret četrām no aptuveni desmit šādām valstīm.

Valts departaments apstiprinājis, ka saņēmis šādu rekomendāciju, taču konkrētās valstis neatklāja.

Valts departaments piebilda, ka konkrētās sankcijas tiks paziņotas pēc tam, kad būs informētas attiecīgo valstu valdības.

Valsts departaments līdz šim bijis atturīgs šādu sankciju piemērošanā, jo to skartās valstis bieži tādas pašas sankcijas vērš pret ASV pilsoņiem.

Līdz šim tās piemērotas tikai divas reizes - pret Gajānu un pret Gambiju.

Šobrīd iekšzemes drošības ministrija par valstīm, kas atsakās uzņemt savus pilsoņus, atzinusi arī Kubu, Ķīnu, Vjetnamu, Laosu, Irānu, Kambodžu, Mjanmu, Maroku, Honkongu un Dienvidsudānu.

Šobrīd nav skaidrs, kāpēc rekomendēts sankcija vērst tikai pret minētajām četrām valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu