ASV vērš pret Venecuēlu jaunas finansiālās sankcijas (1)

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien parakstījis rīkojumu par jaunu finansiālo sankciju vēršanu pret Venecuēlu, sodot prezidenta Nikolasa Maduro režīmu par tā nedemokrātisko darbību, cenšoties nostiprināt savu varu.

Ar rīkojumu aizliegti darījumi ar Venecuēlas jaunizlaistajām valsts un valstij piederošā naftas uzņēmuma PDVSA obligācijām.

«Šie pasākumi ir rūpīgi izsvērti, lai liegtu Maduro diktatūrai svarīgu finansējuma avotu tās neleģitīmās varas uzturēšanai,» paziņojis Baltais nams, piebilstot, ka tas arī «pasargās Savienoto Valstu finanšu sistēmu no līdzdalības Venecuēlas korupcijā».

Volstrītam atļauts joprojām tirgot iepriekšējo Venecuēlas laidienu obligācijas, norādīts Baltā nama paziņojumā, taču aizliegts uzpirkt iepriekš izlaistās obligācijas, kas pieder Karakasas sabiedriskā sektora organizācijām, kā arī maksāt dividendes Venecuēlas valdībai.

Venecuēlas parāds pārsniedzis 100 miljardus dolāru, bet, samazinoties ieņēmumiem no naftas tirdzniecības, tās valūtas rezerves sarukušas līdz desmit miljardiem dolāru.

Tāpēc sagaidāms, ka Vašingtonas solis atturēs aizdevējus no darījumiem ar Karakasu, jo tie jau tagad bažījas par Venecuēlas maksātnespēju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu