Makrons sola apkarot islāmistu terorismu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cīņa pret «islāmistu terorismu» ir Francijas augstākā prioritāte, otrdien ārpolitikas jautājumiem veltītā runā apliecināja Francijas prezidents Fransuā Makrons.

«Mūsu pilsoņu drošības garantēšana nozīmē, ka cīņa pret islāmistu terorismu ir mūsu augstākā prioritāte,» Parīzē uzrunājot aptuveni 200 Francijas vēstnieku sacīja prezidents.

Kopš 2015.gada Francijā notikuši vairāki terorakti, kuros nogalināti vairāk nekā 230 cilvēki.

39 gadus vecais līderis arī uzsvēra, ka 2015.gada līgumam ar Irānu par tās kodolprogrammas ierobežošanu «alternatīvas nav». Šī vienošanās vairākkārt izpelnījusies negatīvus vērtējumus no pašreizējā ASV prezidenta Donalda Trampa puses.

«Nav alternatīvas kodolieroču neizplatīšanas plānam. Tas padara iespējamas konstruktīvas un stingras attiecības ar Irānu,» sacīja Makrons.

Laikā, kad sabiedriskās domas aptaujas reģistrējušas Makrona popularitātes kritumu, prezidents ar šo runu centās izcelt savu sniegumu ārpolitikā.

Francijas visu laiku jaunākais prezidents paudis apņēmību atjaunot savas valsts starptautisko prestižu, kas esot iedragāts viņa priekšgājēja sociālista Fransuā Olanda laikā.

Makrons izpelnījies atzinību par drošo debiju starptautiskajā arēnā, savas prezidentūras pirmajā nedēļā uzņemot kā Trampu, tā Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Pirmdien Makrons rīkoja migrācijas jautājumiem veltītu Eiropas un Āfrikas līderu minisamitu.

Līderi pauda atbalstu priekšlikumam par to, ka patvēruma meklētāju izvērtēšana jāveic Čadā un Nigērā, pirms viņi devušies bīstamajā ceļā uz Eiropu pāri Vidusjūrai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu