Vācijas federālās zemes parlamenta datortīklam uzbrucis izspiedējvīruss

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Vācijas Saksijas-Anhaltes federālās zemes parlamenta interneta un telefona tīklus trešdien nobloķējis izpiedējvīruss, kas bijis pievienots kādai e-pasta vēstulei.

Darbinieks atvēra e-pasta pielikumu un inficēja savu datoru un daļu no datortīkla, pirms pārējie darbinieki paspēja atslēgt savus datorus un telefonus no interneta.

Pirms vīrusa izplatīšanās trešdien problēmas radās arī parlamenta ēkas automātiskajām durvīm, taču nav zināms, vai abi incidenti ir saistīti.

Informācijas tehnoloģiju eksperti un policija sākuši izmeklēt vīrusa uzbrukumu, kas noticis trīs nedēļas pirms Vācijas nacionālā parlamenta vēlēšanām.

Vācijas varasiestādes ir nobažījušās par iespējamām problēmām Bundestāga vēlēšanās, ņemot vērā apsūdzības Krievijai par jaukšanos pērnā gada ASV prezidenta vēlēšanās.

Pēdējos divos gados Vācijas parlaments un kancleres Angelas Merkeles vadītie kristīgie demokrāti (CDU) piedzīvojuši vairākus kiberuzbrukumus, kuros Vācijas izlūkdienests tur aizdomās Maskavu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu