Merkele vēlas izbeigt sarunas par Turcijas iestāšanos ES

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele svētdien televīzijas debašu laikā paziņoja, ka vēlas izbeigt sarunas par Turcijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES).

«Es nedomāju, ka viņi jebkad pievienosies, un es nekad neesmu ticējusi, ka tas notiks,» kanclere uzsvēra vienīgajās televīzijas debatēs ar sociāldemokrātu (SPD) līderi Martinu Šulcu pirms šomēnes paredzētajām Bundestāga vēlēšanām.

Merkele piebilda, ka viņa šo jautājumu apspriedīs ar saviem kolēģiem ES, lai redzētu, vai «mēs varam izbeigt šīs dalības sarunas».

Arī Šulcs debatēs solīja izbeigt sarunas par Turcijas iestāšanos ES, ja viņam izdosies kļūt par nākamo Vācijas kancleru.

«Kad es būšu kanclers, es atcelšu ES dalības sarunas ar Turciju,» viņš uzsvēra.

Bijušais Eiropas Parlamenta (EP) prezidents debašu laikā nevēlējās izslēgt iespēju, ka SPD pēc vēlēšanām atkal valdošajā koalīcijā varētu kļūt par Merkeles vadīto konservatīvo jaunākajiem partneriem.

Merkele tikmēr kā «pilnīgi pareizu» aizstāvēja ES un Turcijas 2016.gadā panākto vienošanos par nelegālās imigrācijas apkarošanu.

Tāpat kanclere aizstāvēja savu 2015.gada septembrī pieņemto lēmumu atvērt robežas patvēruma meklētājiem, sakot, ka «mēs nevarējām pagriezt ūdensmetējus» pret tiem, kas centās iekļūt Vācijā.

Aptaujas uzrāda, ka debatēs uzvarējusi Merkele. Sabiedriskās raidorganizācijas ARD aptaujā 49% vāciešu Merkeli vērtēja kā uzticamāku, bet par Šulcu to teica 29%. Merkeles kopējo debašu sniegumu par labāku atzina 55% aptaujāto, kamēr Šulcu par uzvarētāju uzskatīja 35% vāciešu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu