Krievija ASV diplomātu skaitu varētu samazināt vēl par 155

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Turpinoties Maskavas un Vašingtonas diplomātiskajam strīdam, Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien draudēja, ka varētu no valsts izraidīt vēl 155 ASV diplomātus. «Mēs paturam sev tiesības pieņemt lēmumu par to, cik daudzi amerikāņu diplomāti ir Maskavā. Bet mēs to šobrīd nedarīsim,» preses konferencē BRIC samitā Ķīnā sacīja Putins.

Atbilstoši Maskavas prasībām ASV līdz 1.septembrim diplomātisko misiju darbinieku skaits bija jāsamazina līdz 455 - tādam pat skaitam, kāds Krievijai ir ASV.

Tiesa gan, šajā skaitā ietverti arī 155 cilvēki, kas strādā Krievijas diplomātiskajā misijā ANO Ņujorkā, sacīja Putins, un tas nozīmē, ka viņa valsts ASV diplomātu skaitu varētu samazināt līdz 300.

«Tas ir - 455 mīnus 155.»

ASV ceturtdien lika Krievijai slēgt tās ģenerālkonsulātu Sanfrancisko, kā arī divus diplomātiskos objektus Vašingtonā un Ņujorkā, šādi atbildot uz Maskavas pieprasīto ASV diplomātu skaita samazināšanu Krievijā.

Jau vēstīts, ka Kremlis augusta sākumā pieprasīja ASV samazināt to diplomātisko personālu Krievijā par 755 cilvēkiem. Atbilstoši Maskavas skaidrojumam tas ir pretsolis uz ASV jaunajām Krievijai noteiktajām sankcijām.

Savienoto Valstu prezidenta Baraka Obamas administrācija, reaģējot uz ziņām par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, pērn izraidīja 35 Krievijas amatpersonas, kā arī slēdza divus Krievijas īpašumus, kuri, kā norādīja Obama, izmantoti spiegošanā.

Putins sākotnēji nekādus pretsoļus nespēra, sakot, ka vēlas redzēt, kāda būs ASV prezidenta Donalda Trampa rīcība, kad viņš būs nonācis Baltajā namā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu