Francijas aizsardzības ministre: «Zapad-2017» ir tīša iebiedēšanas stratēģija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Francijas aizsardzības ministre Floransa Parlī ceturtdien nosodījusi nākamnedēļ paredzētās Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības «Zapad 2017», nodēvējot tās par tīšu iebiedēšanas stratēģiju, ar kuru Krievija cenšas demonstrēt savu militāro spēku.

«Šajā kontekstā ir sevišķi svarīgi, lai mēs apliecinām savu klātbūtni, saskaroties ar šo (..) [spēka] demonstrēšanu, ko veic Krievija, kas ir iebiedēšanas stratēģija - šo faktu nedrīkst slēpt,» sacīja ministre.

Arī Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena norādīja, ka «Zapad 2017» ir spēka izrādīšana no Krievijas puses.

«Ikviens, kas par to šaubās, lai tikai paskatās uz lielo «Zapad» mācību dalībnieku skaitu - vairāk nekā 100 000,» sacīja ministre.

Parlī norādīja, ka NATO klātbūtne Baltijas valstīs un Polijā nepārprotami liek saprast, ka NATO aizsargā šīs valstis.

Jau ziņots, ka Krievijas un Baltkrievijas militāro mācību «Zapad» aktīvā fāze norisināsies no 14.septembra līdz 20.septembrim. Baltijas valstīs ir bažas, ka Krievija mācības var izmantot agresīviem nolūkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu