Miljonam cilvēku jāevakuējas no Floridas un Džordžijas, glābjoties no viesuļvētras «Irma»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Vairāk nekā miljons cilvēku ceturtdien tika aicināti evakuēties no ASV Floridas un Džordžijas štatu piekrastes rajoniem, pirms tos sestdien sasniegs viesuļvētra «Irma», bet Floridā evakuāciju var apgrūtināt degvielas trūkums un satiksmes sastrēgumi.

Floridas gubernators Riks Skots brīdināja abu štata krastu iedzīvotājus būt gataviem atstāt štatu, pirms «Irma» sestdienas vakarā sasniegs Floridas dienvidus.

Eksperti cer novērst lielus cilvēku upurus, veicot šo evakuāciju, kas var būt lielākā cilvēku evakuācija ASV kopš 2005.gada, kad viesuļvētra «Rita» piespieda 3,7 miljonus cilvēku atstāt Teksasu un Luiziānu.

31 000 cilvēku jau ir atstājuši Floridakīzas salu virkni, bet Skots brīdināja ātri evakuēties arī citus Floridas iedzīvotājus.

«Palūkojieties, cik liela ir šī vētra. Tā ir milzīga. Tā ir platāka par visu mūsu štatu,» preses konferencē teica gubernators. «Mēs nevaram jūs izglābt, kad vētra būs sākusies.»

Vairāk nekā 650 000 cilvēku Maiami-Deidas apgabalā tiek mudināti evakuēties pēc tam, kad Maiami mērs Karloss Himeness paplašināja obligātās evakuācijas zonu tālāk iekšzemē. Ir gan gaidāms, ka daudzi paliks, lai mēģinātu aizsargāt savus mājokļus.

Džordžijas štata gubernators Neitens Dīls ceturtdien izdeva rīkojumu par 540 000 piekrastes iedzīvotāju evakuāciju uz iekšzemes rajoniem, tostarp no Savannas pilsētas. Džordžijas štata piekraste vairāk nekā gadsimtu nav pieredzējusi tik lielu viesuļvētru.

«Mēs esam ar Floridas cilvēkiem,» paziņoja ASV prezidents Donalds Tramps, paužot nopietnas bažas pēc «Irmas» nodarītajiem postījumiem Karību jūras salās.

No Floridas pussalas aizbraukt var tikai ziemeļu virzienā. Autovadītāji pēc Maiami atstāšanas konstatēja, ka daudzas degvielas uzpildes stacijas ir slēgtas, jo tajās izbeigusies degviela.

Pie tām DUS, kurās vēl bija degviela, veidojās garas automobiļu rindas, kas bieži izvirzījās uz automaģistrālēm, izraisot sastrēgumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu