Uz ASV un Meksikas robežas tapis iespaidīgs mākslas darbs

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Franču mākslinieks uz ASV un Meksikas robežas izveidojis iespaidīgu mākslas darbu - maza bērna attēlu, kas no Meksikas puses skatās pāri robežžogam, vēsta raidorganizācija «Euronews».

Viens no ASV prezidenta Donalda Trampa skaļākajiem priekšvēlēšanu solījumiem bija uzbūvēt mūri uz ASV un Meksikas robežas, tādējādi cerot izskaust nelegālo imigrāciju. Nesen tika pasūtīti robežmūra prototipi, kaut arī joprojām nav skaidrs, vai mūris patiešām tiks izveidots un kas par to maksās.

Par «franču Benksiju» iesauktais ielu mākslinieks, kurš pazīstams vienkārši kā JR, palielināto fotogrāfiju uzstādīja Meksikas pusē.

Foto: AFP/Scanpix

Mākslas darbs uz robežas parādījās neilgi pēc tam, kad Tramps apturēja sava priekšgājēja Baraka Obamas ieviesto «Attiecībā uz bērnībā ieceļojušajiem atliktie pasākumi» (DACA) programmu, kas ļāva Savienotajās Valstīs noteiktu laiku palikt gados jauniem imigrantiem, kas tikuši tur nelegāli ievesti kā bērni.

Par Kikito dēvētais puika «skatās pāri robežai, noraizējies, ka tad, ja otrā pusē viss kļūs vēl trakāk, cilvēki masveidā šķērsos robežu viņa virzienā», savu darbu skaidro JR.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu