No Mjanmas uz Bangladešu aizbēguši jau 270 000 rohindžu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Kopš vardarbības uzliesmojuma Mjanmā no tās uz kaimiņos esošo Bangladešu divu nedēļu laikā aizbēguši jau 270 000 islāmticīgo rohindžu, piektdien paziņojusi ANO.

«Aplēsts, ka aizvadītajās divās nedēļās 270 000 bēgļu ieradušies Bangladešā,» pavēstīja ANO bēgļu lietu aģentūras UNHCR pārstāve Viviana Tana.

«Viņi veido patvertnes uz ceļiem un ikvienā brīvā vietā, ko viņi varēja atrast,» viņa pavēstīja aģentūrai AFP.

Vēl ceturtdien ANO lēsa, ka Bangladešā nonākuši 164 000 rohindžu.

Ievērojamo pieaugumu dienas laikā ANO gan skaidroja ar to, ka veikti rūpīgāki aprēķini vietās, kuras līdz šim aprēķinos nebija iekļautas.

Vēl pirms pēdējā vardarbības uzliesmojuma Bangladešā pie robežas ar Mjanmu esošajās bēgļu nometnēs atradās apmēram 300 000 rohindžu.

Vardarbībā, kas Mjanmā uzliesmoja 25.augustā pēc rohindžu nemiernieku uzbrukumiem policijas posteņiem Rakhainas štatā, tika nogalināti apmēram 400 cilvēku.

Šī vardarbība lielākoties bija vērsta pret musulmaņiem, bet tajā netika taupīti arī hinduisti, kas arī bija spiesti bēgt no savām mājām. Mjanmā iedzīvotāju vairākums ir budisti, bet musulmaņi un hinduisti ir reliģiskas minoritātes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu