EK komisāre: Eiroskeptiskās ES valstis ir lielāks drauds par «Breksitu»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brisele uzskata eiroskeptiskās bloka dalībvalstis par lielāku draudu Eiropas Savienības vienotībai nekā «Breksitu», piektdien paziņojusi Eiropas Savienības (ES) iekšējā tirgus, rūpniecības un uzņēmējdarbības komisāre Elžbeta Beņkovska.

Komisāre atzina, ka «Breksits» bija šoks visiem, taču tagad par lielāku draudu ES vienotībai tiek uzskatītas tādas kā Polija. Viņa piebilda, ka uzņemas visu atbildību par sacīto.

Atbildot uz jautājumiem publiskā diskusijā Krakovā, Beņkovska uzsvēra vairākus kritiskos punktus Eiropas Komisijas (EK) attiecībās ar Polijas valdošo partiju «Likums un taisnīgums».

Kā piemēru viņa minēja Varšavas atteikšanos uzņemt patvēruma meklētājus, ieceri atļaut valdībai kontrolēt labdarības organizācijas un koku izciršana Belovežas gāršā, lai gan ES lūgusi to apturēt.

Beņkovska pārstāv Polijā opozīcijā esošo partiju «Pilsoniskā platforma».

Bažas par Poliju pauduši arī Eiropas valstu līderi.

Francijas prezidents Emanuels Makrons pagājušajā mēnesī izteicās, ka Polija rīkojas pret Eiropas interesēm, un Vācijas kanclere Angela Merkele nodēvēja Poliju par nopietnu jautājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu