5,6 miljoni cilvēku Floridā tiek aicināti evakuēties viesuļvētras «Irma» dēļ

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Floridas štata valdība piektdien aicināja 5,6 miljonus cilvēku jeb vairāk nekā ceturto daļu štata iedzīvotāju evakuēties viesuļvētras «Irma» dēļ, informēja štata ārkārtas situāciju amatpersonas.

Floridas viesuļvētru programmas menedžeris Endrū Susmens paziņoja, ka aicinājums evakuēties attiecas uz cilvēkiem štata dienvidu pusē, kā arī uz tiem štata vidienes iedzīvotājiem, kuri dzīvo standartiem neatbilstošos mājokļos.

«Irma», kas ir pēdējās desmitgades spēcīgākā Atlantijas vētra, šonedēļ traucās pāri Karību jūras salām, nodarot tur plašus postījumus. Tiek prognozēts, ka tā nedēļas nogalē sasniegs arī Floridu.

Florida ar 21 miljonu iedzīvotāju ir ASV trešais lielākais štats iedzīvotāju skaita ziņā.

Floridas gubernators Riks Skots jau vairākas dienas ir aicinājis iedzīvotājus evakuēties, īpaši tos, kuri dzīvo piekrastes rajonos, kas var applūst lietusgāžu izraisītos plūdos pēc «Irmas» ierašanās.

Evakuācija nav atliekama uz pēdējo brīdi, jo aizbraukt ar autotransportu no Floridas iespējams tikai ziemeļu virzienā un šo procesu var apgrūtināt degvielas trūkums degvielas uzpildes stacijās un satiksmes sastrēgumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu