Viesuļvētra «Irma»: miljoniem cilvēku steidzas pamest Floridu

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Floridas štata dienvidos, kur dzīvo apmēram seši miljoni cilvēku, tuvojošās viesuļvētras «Irma» dēļ izsludināta evakuācija. Daudzi cilvēki steidzas pamest reģionu, pirms to sasniegusi postošā vētra, kas vairākās Karību jūras salās jau nodarījusi milzīgus postījumus un prasījusi vismaz 22 cilvēku dzīvības.

Uz ceļiem, kas ved prom no Floridas, ir tūkstošiem automašīnu, raksta CNN. Autovadītājiem degvielas uzpildes stacijās rindā nākas gaidīt pat vairākas stundas, un dažās stacijās beidzies benzīns.

Daudzi izvēlas evakuēties lidojot. Aviokompānija «Delta Air Lines» pievienojusi papildus reisus no Floridas uz Atlantu, un vairākas aviosabiedrības ļauj bez maksas pārreģistrēt lidojumu.

Taču daudzi cilvēki iestrēguši lidostās. Vācu tūrists Kevins Brokbals sacīja, ka ar vēl vairākiem desmitiem cilvēku esot pārlaidis nakti Maiami starptautiskajā lidostā, jo lidostas darbinieki likuši doties uz patversmi, bet patversmē pateikts, ka tajā vietas vairs neesot.

Argentīnas pilsone Leila Traversoni ar līgavaini devās uz Maiami kāzu kleitas meklējumos, taču tagad vairs netiek atpakaļ. «Man ļoti bail,» viņa atzīst. «Esmu pārbijusies. Mums nav, kur iet. Meklējam, kur patverties.»

Rīkojums evakuēties licis daudziem vietējiem pamest savas dzīvesvietas un meklēt patvērumu kādā drošākā vietā. «Ja neklausīsi brīdinājumam, tu vari nomirt,» sacīja Floridas iedzīvotājs Dons Andersons. «Tā ir tava dzīve? Vai tas ir tā vērts?»

Tomēr daļa iedzīvotāji, ignorējot rīkojumu evakuēties, patvērušies savās mājās un cer pārlaist vētru tur.

Iedzīvotājiem evakuācijas zonas Floridas dienvidu daļā bija jātstāj līdz piektdienas pievakarei.

«Neatlieciet to uz sestdienu un nebrauciet cauri Floridai tropiskās vētras stipruma vējos,» brīdināja CNN meteorologs Toms Seiters.

«Tā nav pirmā kategorija,» piebilda CNN meteorologs Čads Maierss. «Šī nav vētra, par ko teikt, ka tas būs tikai pūtiens, un viss būs labi. Nē. Ja jūs esat Floridakīzā, jums vajag evakuēties. Šī nav parasta vētra.»

Pagaidām grūti noteikt, kur plosīsies «Irmas» stiprākie vēji. Negribot riskēt ar iedzīvotāju dzīvībām, Džordžijas un Dienvidkarolīnas gubernatori likuši evakuēties no tādām piekrastes zonām kā Savanna un Čarlstona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu