Viesuļvētras «Irma» spēks pēc Floridas sasniegšanas vājinās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viesuļvētras «Irma» spēks pēc ASV Floridas štata sasniegšanas svētdien vājinājās līdz otrajai kategorijai, tomēr meteorologi brīdināja par draudošiem plūdiem.

Vētras maksimālais vēja ātrums ir 177 kilometri stundā (49 metri sekundē), paziņoja ASV Nacionālais Viesuļvētru centrs (NHC), brīdinot, ka vētras centrs joprojām ir bīstams.

Vētra Floridas dienvidrietumu piekrasti sasniedza Markoailendā, bet pēc tam postīja Neipelsas pilsētu. Pirms tam «Irma» skāra Floridakīzas salas.

NHC prognozēja, ka vētras centrs turēsies štata rietumu piekrastē visu pirmdienas rītu, bet tad virzīsies tālāk iekšzemē pāri Floridas ziemeļiem un Džordžijas dienvidrietumiem.

Jau vēstīts, ka pēc lielu postījumu nodarīšanas Karību jūras salās viesuļvētra «Irma» Floridā izraisījusi plūdus, atstājusi bez elektroapgādes vairāk nekā pusotru miljonu klientu, un miljoniem cilvēku evakuējušies.

Rīkojums evakuēties dots sešiem miljoniem jeb apmēram trešdaļai Floridas iedzīvotāju.

Maiami un citu pilsētu ielas ir applūdušas, un Maiami spēcīgais vējš apgāzis divus ceļamkrānus.

Pārtraukušas darbu Maiami, Orlando, Tampas, Fortloderdeilas un citas štata lidostas.

Meteorologi prognozē, ka viesuļvētra izraisīs ūdens līmeņa celšanos, tāpēc gaidāmi vēl lielāki plūdi.

Policija pavēstījusi, ka viesuļvētras izraisītajos satiksmes negadījumos Floridā zaudējuši dzīvību trīs cilvēki. Nav ziņu, ka būtu citi bojāgājušie.

Orkāna «Irma» spēks svētdien pieauga līdz ceturtajai kategorijai, bet pēc tam samazinājās līdz trešajai kategorijai. Vēl piektdien tā bija piektās kategorijas viesuļvētra, taču sestdien tās spēks samazinājās līdz trešajai kategorijai.

Viesuļvētras zona ir apmēram 650 kilometrus plata.

Karību jūras salās viesuļvētrā «Irma» gājuši bojā 25 cilvēki un nodarīti lieli postījumi.

Nīderlandei piederošajā Kirasao salā, kur arī ir postījumi, svētdien ieradīsies Nīderlandes karalis Villems Aleksandrs, savukārt Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien dosies uz smagi izpostīto Senmartēnas salas Francijas daļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu