Krievijas uzlidojumos Sīrijas austrumos nogalināti 34 mierīgie iedzīvotāji

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas gaisa triecienos Deir ez Zoras provincē, Sīrijas austrumos, svētdien nogalināti 34 mierīgie iedzīvotāji, paziņojusi Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

Nogalināto vidū ir deviņi bērni, bet vairāki desmiti cilvēku ir ievainoti, pavēstīja SOHR direktors Rami Abderrahmans.

Viņš norādīja, ka uzlidojumi tika vērsti pret vairāk nekā 40 prāmjiem, ar kuriem sīrieši cēlušies pāri Eifratai uz dienvidiem no Deir ez Zoras pilsētas.

Deir ez Zoras provincē šobrīd teroristu grupējuma «Islāma valsts» kaujinieki cīnās gan pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma spēkiem, gan pret ASV atbalstīto kurdu un arābu aliansi.

Jau vēstīts, ka Sīrijas armija sestdien pārrāva aplenkumu ap «Islāma valsts» aplenkto militāro lidlauku Deir ez Zoras pilsētā.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

«Islāma valsts» vēl nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur «kalifātu» un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Aktivizējoties operācijām pret «Islāma valsti», pēdējā laikā džihādistu kontrolētās teritorijas ievērojami sarukušas.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī ir uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu