Ziemeļkoreja sola bargu atbildi ASV par centieniem ieviest jaunas sankcijas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja pirmdien solīja ASV bargu atbildi par centieniem pret starptautiski izolēto valsti pēc pēdējā kodolizmēģinājuma ieviest jaunas ANO sankcijas. Ziemeļkorejas Ārlietu ministrija brīdināja, ja Vašingtona panāks «nelegālu un nelikumīgu «rezolūciju«», Phenjana gādās, lai «ASV samaksā par to».

Ziemeļkorejas atbilde «radīs ASV lielākās sāpes un ciešanas, kādām tās gājušas cauri savā vēsturē», uzsvērts ministrijas paziņojumā, ko izplatījusi oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

«Visa pasaule pieredzēs to, kā KTDR (Korejas Tautas Demokrātiskā Republika) savalda ASV gangsterus ar virkni pasākumu, kas bargāki nekā viņi jebkad ir paredzējuši,» brīdināja ministrija.

Vašingtona ir pieprasījusi pirmdien ANO Drošības padomē balsot par jaunām sankcijām pret Phenjanu saistībā ar tās 3.septembrī veikto ūdeņraža bumbas izmēģinājumu.

Šīs sankcijas ietvertu aizliegumu uz Ziemeļkoreju eksportēt naftu, Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna aktīvu iesaldēšanu un aizliegumu importēt Ziemeļkorejas tekstilizstrādājumus. Tomēr, domājams, ka sankcijas neatbalstīs Krievija un Ķīna, kurām ANO Drošības padomē ir veto tiesības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu