Lietuvas Seima spīkers atsakās piedalīties pasākumā Krievijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Lietuvas Seima spīkers Viktors Pranckietis nolēmis oktobrī nepiedalīsies Starpparlamentu savienības asamblejā, jo tā notiks Krievijā.

«Seima spīkers ir izlēmis un viņa lēmumu stiprinājusi vizīte Ukrainā,» ziņu aģentūrai BNS sacīja Pranckieša preses sekretāre Daļa Vencevičiene. Šīs vizītes laikā 1.septembrī Pranckietis apmeklēja Ukrainas robežsardzes Čongaras kontrolpunktu pie robežas ar Krievijas okupēto Krimu.

Preses sekretāre apstiprināja, ka Pranckietis nolēmis nepiedalīties Starpparlamentu savienības asamblejā, jo tā šogad notiks Krievijā. Asambleja plānota Sanktpēterburgā no 14. līdz 18.oktobrim.

«Seima spīkera skatījumā asambleja tiek organizēta valstī, kas iesaistīta agresijā pret Ukrainu, anektējot daļu tās teritorijas, pārkāpjot starptautisko tiesību pamatprincipus un tādējādi apdraudot citas valstis un mieru pasaulē,»

paziņoja Pranckieša preses pārstāve.

Viņa sacīja, ka arī Ukraina boikotēs Starpparlamentu savienības asambleju Sanktpēterburgā un aicina citas valstis sekot šim piemēram.

Starpparlamentu savienība ir lielākā un vecākā starpparlamentu organizācija, kas dibināta 1889.gadā un apvieno 173 valstu parlamentus. Tās uzdevums ir stiprināt demokrātiju un mieru, veicināt ilgtspējīgu attīstību un sekmēt sadarbību starp tautām un kultūrām politiskā dialoga ceļā.

Starpparlamentu savienības dalībvalsts ir arī Latvija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu