Viesuļvētra «Irma» plosās Floridā: applūdušas ielas un bargi vēji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Orkāna «Irma» spēks pirmdien samazinājies līdz pirmajai kategorijai, tomēr viesuļvētra, kas plosās Floridā, joprojām rada lielus draudus. «Irma» applūdinājusi Floridas ielas, nogāzusi kokus un izjaukusi elektrības piegādi apmēram četriem miljoniem cilvēku.

Vētra pirmdien brāzīsies pāri Floridas ziemeļrietumu piekrastei, bet vēlāk turpinās ceļu uz Džordžijas štata dienvidiem un Alabamas austrumu daļu. Apdraudēti arī Tenesī, Dienvidkarolīnas un Ziemeļkarolīnas štats.

Plūdi izraisījuši «nopietnus bojājumus» Maiami starptautiskajai lidostai, ziņo raidorganizācija CNN. Nav zināms, kad tā tiks atvērta no jauna.

Maiami ielas tikmēr applūdušas, un tajās izveidojušās spēcīgas straumes. ASV senators no Floridas Marko Rubio brīdināja par vētras nesto plūdu bīstamību. «No ūdens nevar paslēpties. Par to mums visvairāk bail,» viņš sacīja.

«Irma» prasījusi vismaz 26 cilvēku dzīvības Karību jūras salās, kur tā plosījās pirms pārvietošanās uz ASV pusi.

«The Washington Post» ziņo, ka autoavārijā netālu no Tampas bojā gājuši divi policisti, kuri piedalījās glābšanas darbos.

No Floridas štata likts evakuēties nepilniem sešiem miljoniem cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu