Opozicionārā žurnāliste pēc auto aizdegšanās pamet Krieviju

LETA/GRANI.RU
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Krievijas liberālā laikraksta «Novaja gazeta» un radio «Eho Moskvi» žurnāliste Jūlija Latiņina, kas pazīstama ar saviem Kremlim kritiskajiem uzskatiem, paziņojusi, ka kopā ar vecākiem pametusi Krieviju un tuvākajā laikā dzimtenē atgriezties negrasās.

(Ziņa papildināta pēc 2.rindkopas.)

Par Krievijas pamešanu žurnāliste paziņojusi savā pārraidē «Kod dostupa» («Pieejas kods»), vēsta «Eho Moskvi».

Intervijā Prāgā bāzētajam telekanālam «Nastojaščeje Vremja» (currenttime.tv) žurnāliste pirmdien apliecināja, ka kopā ar ģimeni atrodas Kiprā.

Viņa atzina, ka baidījusies par savu dzīvību pēc tam, kad nezināmi ļaundari aizdedzinājuši viņas automašīnu. Latiņina paziņoja, ka vairs «nevar riskēt ar savu vecāku dzīvību».

Žurnāliste turpinās strādāt «Novaja gazeta» un «Eho Moskvi».

3.septembra rītā nodega Latiņinas automašīna, kas bija novietota līdzās viņas vasarnīcai Peredelkinā, netālu no Maskavas.

Auto ticis vēdināts pēc 19.jūlija uzbrukuma, kad līdz šim nenoskaidroti ļaundari apšķieda Latiņinas auto un vasarnīcas sienas ar kodīgu šķidrumu. Astoņi cilvēki saindējās ar šīs vielas garaiņiem.

Latiņina pauda pārliecību, ka mašīna tikusi aizdedzināta. Kaut arī sākotnēji policija pieļāva, ka auto varējis aizdegties pats, ceturtdien tika konstatēti aizdegšanās avoti trijās vietās.

«Tas nebija vienkārši ugunsgrēks, tas bija slepkavības mēģinājums,» sacīja žurnāliste.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu