Merkele nosoda Ungārijas pozīciju ES bēgļu kvotu jautājumā

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Ungārijas lēmums nepakļauties Eiropas Savienības (ES) Tiesas spriedumam par imigrantu pārvietošanas kvotu obligātumu ir nepieņemams, paziņojusi Vācijas kanclere Angela Merkele.

Jau vēstīts, ka ES Tiesa pagājušajā nedēļā noraidīja Ungārijas un Slovākijas prasības atcelt obligātās patvēruma meklētāju pārdales kvotas.

Ungārija un Slovākija tiesā apgalvoja, ka ar vairākuma balsošanas procedūru 2015.gada septembrī pieņemtais lēmums ieviest kvotas 120 000 patvēruma meklētāju pārvietošanai no Itālijas un Grieķijas uz citām dalībvalstīm ir pretrunā ar ES tiesību normām.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns paziņoja, ka viņa vadītā valdība respektē ES Tiesas lēmumu, taču turpinās cīnīties pret šo mehānismu.

Merkele intervijā laikrakstam «Berliner Zeitung» nosodīja kā nepieņemu Ungārijas attieksmi, ka viņus ES Tiesas lēmums neinteresē.

Jautāta vai tas var novest pie Ungārijas izslēgšanas no ES, Merkele sacīja: «Tas nozīmē, ka aizskarts ļoti nozīmīgs Eiropas jautājums, jo man Eiropa ir likuma varas zona. Mums par to būs jārunā Eiropadomē oktobrī.»

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka Merkele varētu saglabāt kancleres amatu arī uz ceturto pilnvaru termiņu pēc Bundestāga vēlēšanām 24.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu