Brazīlijas miljardieris nonāk cietumā, kad advokāti kļūdas dēļ iesniedz inkriminējošu ierakstu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ueslei Marcelino / REUTERS

Brazīlijas miljardieris, kurš iesaistīts vērienīgā korupcijas prāvā, nonācis aiz restēm, jo viņa advokāti pieļāvuši kļūdu un prokuratūrai iesnieguši inkriminējošu ierakstu, ziņo raidorganizācija BBC.

Brazīlijas Augstākā tiesa apsūdzēja miljardieri Džesliju Batistu pierādījumu slēpšanā. Batista maijā slepus ierakstīja sarunu ar Brazīlijas prezidentu Mišelu Temeru, kurā valsts galva it kā esot atzinies kukuļu ņemšanā no ietekmīgiem Brazīlijas politiķiem. Temers noliedz apsūdzības un apgalvo, ka neesot uzticams liecinieks.

Batista panāca vienošanos ar prokuratūru - ja viņš atklās visu viņa rīcībā esošo informāciju par korupcijas shēmu, prokurors prasīs mazāk bargu sodu. Tās ietvaros Batista un viņa brālis atzinās gandrīz 1900 politiķu piekukuļošanā pēdējo dažu gadu laikā.

Temera pārstāvji Batistu sauca par «vispārzināmu bandītu» un nosodīja policiju par ļaušanu «izbēgt no apsūdzības».

Batistam līdz pagājušās nedēļas beigām bija jāiesniedz visi pierādījumi. Apkopojot materiālus, viņa advokāti pieļāva kļūdu un līdz ar citiem pierādījumiem nodeva arī ierakstu, kas inkriminē Batistu. Četras stundas garajā ierakstā viņš sava uzņēmuma bijušajam direktoram atzīstas, ka no prokuratūras slēpjot svarīgu informāciju.

Ieraksts tika nopludināts medijiem, un ģenerālprokurors izdeva orderi par Batistas aizturēšanu. Viņš svētdien labprātīgi pieteicās policijā.

Batista vada gaļas pārstrādes uzņēmumu JBS.

Temers jūnijā tika apsūdzēts kukuļu ņemšanā no kompānijas J&F, kura kontrolē Brazīlijas gaļas apstrādes uzņēmumu JBS.

Viņa atstādināšana tika uzskatīta par maz ticamu, ņemot vērā viņa sabiedroto lielo skaitu parlamentā. Temers tomēr ir ļoti nepopulārs vēlētāju vidū, un jaunākais viņa popularitātes reitings ir tikai 5%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu