Junkers: Vējš ir atpakaļ Eiropas burās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers trešdien savā ikgadējā uzrunā Eiropas Parlamentā (EP) sacīja, ka pavērusies iespēja izveidot stiprāku un vienotāku Eiropas Savienību (ES), taču tā jāizmanto drīz, vēsta raidorganizācija BBC.

Junkers norādīja, ka gada laikā ekonomikā sperti vairāki veiksmīgi soļi un šis brīdis jāizmanto, lai noslēgtu jaunus tirdzniecības līgumus. Līdz 2019.gada beigām vajadzētu noslēgt sarunas ar Austrāliju un Jaunzēlandi, norādīja Junkers.

Junkers uzrunā vērsās pie Lielbritānijas, kas ir ceļā uz izstāšanos no ES. «Mums vienmēr būs žēl, ka tā. Domāju, ka jūs arī drīz nožēlosiet,» Lielbritāniju uzrunāja Junkers.

«Mēs dosimies uz priekšu, jo «Brexit» nav viss. Tā nav Eiropas nākotne,» viņš uzsvēra.

Vairāk nekā stundu garajā uzrunā Junkers koncentrējās uz ES nākotni un pārbaudījumiem, ar ko valstu savienībai jāsaskaras.

Viņš uzslavēja Eiropas progresu migrācijas jautājumos, sakot, ka savienības ārējās robežas tiekot sargātas efektīvāk nekā iepriekš. Junkers īpaši uzteica Itālijas «neatlaidību un dāsnumu», cenšoties tikt galā ar migrācijas krīzi.

Junkers sacīja, ka esot pienācis laiks Šengenas zonā uzņemt Rumāniju un Bulgāriju, kā arī Horvātiju, kad tā šādam solim būs gatava. ES arī jāapsver paplašināšanās, iekļaujot savienībā Rietumbalkānu valstis, teica EK prezidents.

Viņš arī nosodīja Turcijas distancēšanos no ES un mudināja Ankaru «atbrīvot mūsu žurnālistus», kā arī izbeigt personiskos uzbrukumus Eiropas līderiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu