ASV valdība atsakās no «Kaspersky Labs» produktiem

LETA/DPA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Iekšzemes drošības ministrija trešdien devusi rīkojumu valdības aģentūrām pārtraukt izmantot Krievijas uzņēmuma «Kaspersky Labs» produktus. Ministrija bažījas par «Kaspersky Labs» saikni ar Krievijas izlūkdienestiem un norādīja, ka Krievijā ir spēkā likumi, kas ļauj izlūkdienestiem iegūt informāciju no «Kaspersky Labs».

Tādējādi «Kaspersky Labs» produktu izmantošana var radīt risku ASV nacionālajai drošībai.

Ministrijas rīkojums prasa valdības aģentūrām 30 dienu laikā identificēt «Kaspersky Labs» produktus, ko tās lieto, 60 dienu laikā izstrādāt plānus, kā pārtraukt izmantot šos produktus, un 90 dienu laikā pilnībā atteikties no to lietošanas.

«Federālo valdības sistēmu aizsargāšana prasa izskaust potenciāli ievainojamās vietas, nodrošināt aizsardzību pret kiberuzbrukumiem un nākotnes draudu paredzēšanu,» norādīts ministrijas paziņojumā.

ASV Aizsardzības ministrija jau ir atteikusies no «Kaspersky Labs» produktiem.

«Kaspersky Labs» paziņojusi, ka izvirzītās apsūdzības ir nepatiesas un nav pamatotas ne ar kādiem drošiem pierādījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu