Lietuvieši pārāk satraucas par «Zapad» mācībām, uzskata aizsardzības ministrs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis izteicies, ka Lietuvas sabiedrība ir pārāk satraukta par Krievijas un Baltkrievijas militārajām mācībām «Zapad 2017», kuru aktīvā fāze sākas ceturtdien.

«Tas mani satrauc visvairāk. Man šķiet, ka mēs nobiedējam sevi vairāk, nekā tas būtu atbilstoši situācijai,» intervijā Lietuvas sabiedriskajam radio sacīja ministrs.

Karoblis norādīja, ka situācija pirms pusgada bijusi daudz sarežģītāka nekā tagad, taču Baltijas valstīm un Polijai izdevās pārliecināt NATO, ka visai aliansei jābūt gatavai šiem militārajiem manevriem.

«Mūsu rīcība, piesaistot NATO uzmanību «Zapad» un iesaistot visus izlūkdienestus, visas NATO struktūras, mūsu sabiedrotos (..), padarījusi «Zapad» par jautājumu, kas būtisks ne tikai Polijai un Baltijas valstīm, bet arī NATO kā veselumam. Tas ir mūsu lielākais ieguvums,» sacīja Karoblis.

Viņš uzsvēra, ka «Zapad 2017» rada minimālus draudus, piebilstot, ka viens no kaimiņvalsts mērķiem ir iebiedēt Baltijas valstis.

Jau vēstīts, ka ceturtdien sākas «Zapad 2017» aktīvā fāze, kas ilgs līdz 20.septembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu