«Lufthansa» demontē pirms 40 gadiem teroristu nolaupīto lidmašīnu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

15 tehnisko darbinieku komanda Brazīlijas lidostā izjaukuši pasažieru lidmašīnu «Boeing 737-200», vēsta aģentūra «Reuters». Lidaparātam, ko pirms 40 gadiem nolaupīja teroristi, nomontēti spārni un no salona izvākti pasažieru sēdekļi. Pēc atjaunošanas to nogādās atpakaļ Vācijā.

1977.gada oktobrī lidojuma laikā kontroli pār «Boeing 737-200» pārņēma Palestīnas Atbrīvošanas tautas frontes kaujinieki, kuri pieprasīja desmit Rietumvācijā ieslodzīto Sarkanās armijas frakcijas (RAF) līderu atbrīvošanu, raksta «Deutsche Welle».

RAF bija atbildīga par vairāku ietekmīgu vāciešu nolaupīšanu un nogalināšanu.

Foto: EPA/Scanpix

Šis notikums iegāja vēsturē kā «Vācu Rudens».

Teroristu pārņemtā pasažieru lidmašīna gaisā virs Arābijas pussalas bija četras dienas, kuru laikā piecreiz piestāja uzpildīt degvielu. Tajā esošie 86 pasažieri un pieci darbinieki tika saņemti kā ķīlnieki. Lidmašīnas kapteini nogalināja Jemenā.

Foto: EPA/Scanpix

17.oktobrī lidmašīna beidzot nosēdās Somālijas galvaspilsētā Mogadīšo.

Pēc pārrunām ar Somālijas valdību Rietumvācijas ārlietu ministrija uz turieni nosūtīja specvienību. Atbrīvošanas operācijā tika nogalināti trīs no četriem teroristiem.

1977.gada 18.oktobrī pasažieri atgriezās Vācijā. Lidaparātu izmantoja vēl dažas nedēļas pēc nolaupīšanas.

1985.gadā «Lufthansa» to pārdeva un lidaparāts nonāca brazīliešu aviosabiedrības «TAF Linhas Aereas» īpašumā. Kopš 2008.gada tā stāv dīkā Fortalezas lidostā Brazīlijā.

Vācija vēsturisko lidmašīnu atpirka par 20 000 eiro. Šomēnes tā tiks izstādīta «Vācu rudens» piemiņas ekspozīcijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu